Veselji: Ni jedan ministar nije podneo ostavku

Predsednik Demokratske partije Kosova (DPK) Kadri Veselji rekao je da ni jedan ministar iz te stranke nije podneo ostavku, demantujući tvrdnje da se sa mesta ministra pravde u kosovskoj vladi povukao Abeljard Tahiri, prenosi RTK.

Ministar pravde Abeljard Tahiri, niti jedan drugi ministar DPK, nisu podneli ostavku, rekao je Veselji.

„Abeljard Tahiri je jedan od najuspešnijih ministara u vladi i sprovodi velike reforme u pravosudnom sistemu. Istina je da je bilo izazova i on je bio spreman da podnese ostavku, ali nije podneo ostavku, i biće i dalje ministar i nastaviće da sprovodi započete reforme u sistemu pravosuđa“, rekao je Veselji tokom debate na Klan Kosova i naglasio da Tahirijeva ostavka ne bi bila prihvaćena.

Prištinski mediji pišu da je nedavna poseta kosovskog predsednika Hašima Tačija jezeru Gazivode i činjenica da su ga pratili ministri dva ministarstva Demokratske partije Kosova (DPK) otkrili su sukob između partijskog šefa Kadrija Veseljija i onih koji su i dalje lojalni Tačiju.

Prištinska Koha navodi daje ministar pravde Abeljard Tahiri ponudio svoju ostavku o kojoj prethodno nije obavestio Veseljija i da je zbog toga premijer Ramush Haradinaj nije prihvatio.

Izvor FoNet/Danas

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."