Usvojeni amandmani na Zakon o KBS, Srpska lista protiv

Komisija za unutrašnje poslove Skupštine Kosova je na predlog Vlade usvojila tri Nacrta zakona o Bezbednosnim snagama Kosova i prosledila ga Skupštini na usvajanje.

Poslanik Srpske liste Zoran Mojsilović, rekao je za RTK2 da se Srpska lista protivi izmeni Zakona o Bezbednosnim snagama Kosova jer, kako je rekao, ova tri Nacrta zakona jasno ukazuju na transformaciju BSK u Vojsku Kosova i jedina razlika u tome je što je zadržan naziv Kosovskih bezbednosnih snaga.

“Srpska lista je na ovom odboru glasala protiv i tako će i biti i u skupštini kada ovi Nacrti zakona budu došli na red. Što se tiče ovih Nacrta zakona, oni jasno ukazuju na suštinu da se radi o transformaciji Kosovskih bezbednosnih snaga u Vojsku Kosova, a jedina razlika je u tome što je zadržan naziv u BSK. Sve ukazuje na to da se radi o transformaciji, čak je i uticaj međunarodnih institucija u ovom zakonu izbačen i uopšte se ne spominje. Zakon je kao takav neprihvatljiv za Srpsku listu i srpsku zajednicu na Kosovu. Mi ćemo u toku skupštinskih i svih ostalih procedura glasati protiv. Srpska zajednica i Srpska lista jedino veruju KFOR-u koji se trudi da na teritoriji Kosova zadrži svoju neutralnost”, rekao je Mojsilović.

 

Izvor: Radio Kontakt plus

Foto: RTK2

Comments

Pročitaj još