Kosovska Mitrovica: Poskupele usluge taksi prevoza

Cena usluga  taksi udruženja sa područja Kosovske Mitrovice od  danas je  povećana. Tako, cena vožnje na relaciji Kosovska Mitrovica – Zvečan, od taksi stanice Polet, do taksi stanice kod crkve Svetog Đorđa  sada umesto 80, koštaće  100 dinara.

Do poskupljenja je došlo usled  opšteg porasta cene održavanja tehničke ispravnosti vozila, saznajemo u razgovoru sa taksistima. Kako kažu, uprkos povećanju cena, mitrovačka taksi udruiženja i dalje drže neuporedivo niže cene u odnosu na bilo koji drugi grad,  ne samo na Kosovu i u centralnoj  Srbiji,  već i šire.

„U svim drugim gradovima taksi se tretira kao luksuz. Kod nas on je nasušna potreba jer drugi vid gradskog prevoza nemamo“ kažu taksisti.

Vožnja i na svim ostalim relacijama takođe je poskupela,  pa će primera radi, vožnja na relaciji  Kosovska Mitrovica – Banjska sada koštati 650 dinara, umesto dosadašnjih 500 – 550 dinara.

Taksisti objašnjavaju da se odluka o ceni usluga obično donosi na nivou nekoliko najjačih taksi udruženja, a od ostalih kolega se očekuje da iz kolegijalnih pobuda,  ovakvu odluku isprate.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još