Tači: Moja poseta severu Kosova je bila transparentna

Kosovski predsednik Hašim Tači je rekao da je njegova poseta Gazivodama protekla bez incidenata, ne objašnjavajući zbog čega je imao pratnju velikog broja pripadnika specijalne policije.

Tači je na konferenciji za novinare istakao da su u Prištini privrženi dijalogu radi postizanja sporazuma sa Beogradom, navodeći da je dijalog jedini način rešavanja problema. Ponovio je zalaganje za demarkaciju granice uz recipročno priznavanje. Tači se nije osvrtao na reakcije Srba, već je najavio da će ponovo posetiti sever Kosova, ukoliko mu to agenda bude nalagala.

“Poseta severu je bila transparentna. Građani Kosova imaju pravo na slobodno kretanje. Meni dozvola ne treba, već nju traže posetioci iz Srbije. Zahvaljjem se svim međunarodnim predstavnicima, a Gazivode su bile i ostaće imovina Kosova”, naveo je Tači.

Izvor: RTS

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."