EU da preuzme odgovornost kao garant Briselskog sporazuma

Evropska unija mora najhitnije da preuzme odgovornost kao garant i posrednik sprovođena Briselskog sporazuma, jer sukcesivno otvoreno provocirajuće kršenje sporazuma od strane svih aktera u Prištini, a evo danas glavnog sagovornika u dijalogu, ozbiljno podriva poverenje u spremnost EU da zaštiti sporazum i olakša dijalog, izjavila je za Tanjug ministarka za evropske integracije Srbije Jadranka Joksimović.

Ona je povodom upada specijalne kosovske jedinice Rosu u područje hidroelektrane Gazivode na severu Kosova rekla da “bildovanje mišića za unutrašnju upotrebu kosovskog predsednika Hašima Tačija, koji pregovara u ime Prištine, ako ne bude na adekvatan način tretirano od strane EU, ne može se razumeti drugačije do kao stavljanje na stranu jedne od strana u pregovorima tj. Prištine, a to nije i ne sme da bude stav EU”.

„Reakcija Srbije i predsednika Aleksandra Vučića  ponovo je odgovorna i usmerena ka mirnom rešenju, evropskom i demokratskom, kako se Srbija u kontinuitetu ponaša, i to mora da bude vrednovano od strane EU“, istakla je ministarka Joksimović.

Izvor: Tanjug

Foto: RTS

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."