Simić:Upad na Gazivode napad na mir i bezbednost Srba

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić izjavio je da današnji upad ROSU na jezero Gazivode predstavlja direktan napad na mir i bezbednost svih Srba, a posebno Srba na severu Kosova i Metohije.

“U ime srpskog naroda sa KiM i Srpske liste želim da pošaljem jasnu poruku, a to je da mi zahtevamo najhitniju intervenciju i zaštitu države Srbije i nas, kao građana, ali i imovine koja se nalazi na prostoru KiM”, rekao je on u telefonskom uključenju za Pink.

Naveo je da je situacija na severu KiM pod tenzijom, možda i najvećom u poslednjih nekoliko godina.

„Srbi su uznemireni, ali istovremeno i besni, jer je ovo direktan napad na mir, kao i ugrožavanje njihovog fizičkog prisustva“, rekao je Simić.

Ono što najviše plaši je, kaže, ćutanje međunarodne zajednice i nespremnost KFOR-a da one koje žele da poremete mir, u tome ih spreči.

Izvor: Tanjug

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."