• Početna>
  • Vesti>

Rakić: Upad u Z.Potoku napad na mir i bezbednost Srba na KiM

Predsednik Srpske liste Goran Rakić saopštio je danas da smatra da je  upad naoružanih specijalaca  primer napada na mir i bezbednost Srba na Kosovu i Metohiji.

“Ovo je napad sa nesagledivim posledicama na život Srba na severu Kosova i Metohije. Mi to više nećemo dozvoliti, ako već Kfor ne želi, kao predsednik Srpske liste pozivam državu Srbiju da zaštiti srpski narod i svoju imovinu, i da naši organi najhitnije intervenišu” navodi se u Rakićevom saopštenju za javnost.

On ističe da devetnaest godina naš narod živi u strahu i neizvesnosti, ali da kako je naveo “nećemo biti nemi posmatrači dok mir i život naše dece bilo ko ugrožava”.

Rakić naglašava da Srbi  neće više nikada dozvoliti da se ovakav upad dogodi te da će srpski narod braniti svoju slobodu i život i dodaje: “Gazivode je srpsko”.

“To što je Tači kao miš došao na Sever, da provocira srpski narod je film koji se više neće gledati” stoji usaopštenju gde se ujedno međunarodnoj zajednici zamera ćutanje  kojim  se ovakvi potezi odobravaju.

“Nastavak prisustva Rosu na severu još više ugrožava naše napore da smirimo tenzije na terenu među narodom koji je besan zbog ovakvog upada i hapšenja nevinih ljudi” zaključuje Rakić u saopštenju.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još