Lavrov: Dijalog u skladu sa Rezolucijom 1244

Rusija poziva Beograd i Prištinu na dijalog u skladu sa rezolucijom Saveta bezbednosti 1244 i podržaće odluku koja će biti prihvatljiva za Srbiju, izjavio je ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov.

“Uznemireni smo težnjom da se otvori još jedan kanal konfrontacije u Evropi, ovog puta na Balkanu. Države u regionu uporno se uvlače u NATO”, rekao je Lavrov obraćajući se Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

Lavrov je istakao da lideri Evrope i Amerike agituju za stupanje balkanskih zemalja u Severnoatlantsku alijansu, ponavljajući mantre o nedopustivosti mešanja u njihove unutrašnje stvari.

Lavrov je podsetio da se na Kosovu međunarodno vojno prisustvo, koje je odobrio Savet bezbednosti UN, transformiše u američku bazu, preneo je Sputnjik.

“Stvaraju se kosovske oružane snage, a sporazum Beograda i Prištine, postignut uz posredstvo Evropske unije, se ne ispunjava. Rusija poziva strane na dijalog u skladu sa principima rezolucije 1244 i podržaće rešenje koje će biti prihvatljivo za Srbiju”, naveo je Lavrov.

Izvor: FoNet

Comments

Pročitaj još