Koha: Tači nagovestio svoje moguće povlačenje iz pregovora

Predsednik Kosova Hašim Tači iz Njujorka se vratio s drugačijim idejama o dijalogu Kosova i Srbije i nagovestio moguće povlačenje iz predstavljanja Kosova u dijalogu o normalizaciji odnosa sa Srbijom, piše dnevnik Koha ditore.

“On nije ponovio potrebu za korekciju granice, niti je govorio o ‘poklonima (Aleksandra) Rankovića’, ali je nagovestio da bi mogao odustati od opredeljenja da predstavlja Kosovo u procesu dijaloga (sa Srbijom)”, piše dnevnik Koha.

Tači je juče na konferenciji za novinare po povratku iz Njujorka, gde je održana sednica Generalne skupštine UN, kazao da je “sasvim beznačajno ko rukovodi procesom”.

“Sada je to pregovaračka ekipa Vlade koju predvodi (Fatmir) Ljimaj. Neka se formira Pregovaračka ekipa Kosova (uz učešće opozicije). Neka oni završe sve one elemente koji su deo sveobuhvatnog sporazuma. Predsednik uopšte ne mora da bude u tome”, kazao je Tači.

On je rekao da treba da se obezbedi jedinstvo svih političkih subjekata Kosova kako bi se “ojačalo jedinstvo i delovalo kao država”.

Izvor: Radio Kontakt Plus, Beta

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."