• Početna>
  • Vesti>

Đurić: Zauzeli Gazivode da Tači može da se prošeta i vozi čamcem po Gazivodu

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić je rekao da “obaveštava domaću i međunarodnu javnost da su pripadnici jedinice ROSU napali i zauzeli jezero Gazivode“.

On je na vanrednoj konferenciji za medije rekao da govori u ime Republike Srbije i da je “zauzimanje jezera” izvedeno sa ciljem da predsednik samoproglašene republike Kosovo Hašim Tači, sa svojim pratiocima bude u mogućnosti da poseti jezero Gazivode.

“Tači i njegovi naoružani teroristi uradili su to da bi Tači mogao slobodno da se šeta, slika i vozi u čamcu po jezeru Gazovde. Da bi do toga došlo, morali su da sklone i uhapse sve sa puta. U centru za ekologiju i razvoj sporta su vezali ljude i hapsili sa ciljem da zauzmu i zastraše ceo srpski narod na KiM”, ističe Đurić.

Dodaje da je upad suprotan svim međunarodnim dogovorima i rezolucijama i da jedinice ROSU nemaju pravo da se pojavljuju na severu Kosova.

“Ovo se desilo naočigled cele međunarodne zajednice i svi koje smo zvali i obavestili šta se desilo, ćutali su. Nema odgovra ni iz EU ni iz NATO-a”, napominje Marko Đurić.

Ističe da je Srbija upozorila sve u Prištini i međunarodnoj zajednici da neće tolerisati agresiju na naš narodo na severu Kosova, niti bilo kakav oblik nasilja prema našem narodu.

“Predsednik Vučić je upoznao i upozorio međunarodne predstavnike da ovakva vrsta ponašanja nije prihvatljiva i da Srbija u skladu sa rezolucijom 1244 namerava da štiti svoj narod”, poručuje Đurić.

Dodaje da predsednik Vučić u ovom trenutku na posebnoj lokaciji ima sastanak sa načelnikom Generalštaba i drugim vojnim i policijskim zvaničnicima.

 

Izvor: Radio KM/RTS

Comments

Pročitaj još