Tači zatražio od Stoltenberga podršku za transformaciju BSK u OSK

Predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači je objavio da je od generalnog sekretara NATO-a, Jensa Stoltenberga zatražio nastavak podrške Bezbednosnim snagama Kosova i njihovoj transformaciju u Oružane snage.

” Od sekretara Stoltenberga sam zatražio nastavak podrške za KBS i njihovu transformaciju u multietničku vojsku sa najvišim standardima”, napisao je na Fejsbuku Tači koji je u Njujorku povodom zasedanja Generalne skupštine UN.

On je napisao da je zahvalio Stoltenbergu za doprinos NATO-a očuvanju mira i stabilnosti na Kosovu i u regionu, Evropi i svetu.

“Naše istorijske i posebne veze sa NATO-om treba da se transformišu u odgovarajuću stratešku saradnju, kroz naše članstvo u tom savezu”, napisao je Tači i dodao da su razgovarali i o političkoj i bezbednosnoj situaciji na Kosovu i regionu.

 

Izvor Beta/TV Most

 

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."