Optužnica protiv službenika u opštini Ranilug, oštećeno 18 radnika

Protiv službenika u opštini Ranilug D.P. podignuta je optužnica zbog nepoštovanja suda, saopšteno je iz kosovskog tužilaštva.

D.P. od maja do jula nije poštovao punomoćne odluke Osnovnog suda u Gnjilanu i Apelacionog suda u Prištini, oštetivši 18 radnika u ovoj opštini. Prema odluci drugostepenog suda, oni su dobili spor da nastave da rade kao radnici u obrazovnom sistemu, ali im je okrivljeni, ne sprovodeći ovu odluku, naneo štetu, jer ne uživaju svoja prava koja su potvrđena odlukama suda – navodi se u saopštenju iz tužilaštva.

Ostali detalji nisu saopšteni.

Podela norme školskih časova u suprotnosti sa zakonom

Opština Ranilug je većinski srpska opština, a pitanjem radnika u prosveti u ovoj kosovskoj lokalnoj samoupravi bavila se i kosovska revizorska kancelarija (Nacionalna kancelarija revizije) u svom izveštaju za prošlu godinu koji je objavljen maja.

U delu izveštaja u kojem se navodi da postoje „slabosti u upravljanju platnim spiskovima“, stoji i da zbog toga što časovi nisu podeljeni prema, kako se ističe, usvojenim normama – „neki od zaposlenih nemaju punu normu“.

Revizor je tako zaključio: „Podela norme školskih časova u obrazovanju je u suprotnosti sa zakonom i odredbama na snazi.“

Izvor: Kossev

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."