Lešak: Uručen traktor porodici Kovačević

Kovačevićima iz Ibarskog Postenja, kod Leška na Kosovu i Metohiji, u petak je uručen traktor, koji je toj višečalnoj porodici obećao predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom nedavne dvodnevne posete.

Porodici Kovačević je traktor, koji je obezbedilo Ministarstvo poljoprivrede, predao pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, i tom prilikom izjavio da je nakon decenija Srbija ponovo u prilici da ozbiljnije ulaže u južnu pokrajinu.

“Nakon decenija i decenija, drzava Srbija konačno ulaže u srpske sredine na severu KiM ali i svuda gde Srbi žive južno od Ibra, i to će biti značajan pomak pre svega u ekonomskom razvoju srpskih sredina, onako kako je predsednik Aleksandar Vučić istakao u svom govoru u Kosovskoj Mitrovici, a glavni cilj je da Srbi ostanu i opstanu na ovim prostorima”, kazao je Petković.

Kako je precizirao, ova donacija, kao i početak pripremnih radova za izgradnju puta Postenje-Vračevo-Rvatska, jeste samo početak ispunjavanja svega što je predsednik Vučić obećao tokom posete KiM.

“Urađeni su akcioni planovi a uskoro će, kako je najavio direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, biti održana i posebna sednica Vlade Srbije na kojoj će biti usvojeni svi ti projekti”, rekao je Petković.

Predsednik opštine Leposavić Zoran Todić rekao je da je donacija realizacija prvog obećanja koje je predsednik Vučić dao tokom nedavne posete KiM, i potvrda da je Srbija sa svojim narodom u pokrajini.

“Mi kao narod koji živi na prostoru KiM čvrsto verujemo politici koju predvodi predsednik Aleksandar Vučić. Ovo je čist primer da je država zajedno sa svojim narodom. Predsednik je pokrenuo veliku inicijativu ulaganja u srpske sredine kako bi ovaj narod mogao da živi od svoga rada”, istakao je Todić.

Kovačevići su i ovom prilikom izrazili zahvalnost prededsedniku Vučiću zbog nedavne posete njihovom domu i Ibarskom Postenju.

“Zahvalni smo i trudićemo se da opravdamo njegovo poverenje i ovaj poklon”, izjavio je Milutin Kovačević.

Izvor: Novosti

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."