Haradinaj: Pentagon podržava vojsku Kosova

Američki ministar odbrane Džejms Matis potvrdio je snažnu podršku za transformaciju Bezbednosnih snaga Kosova, izjavio je kosovski premijer Ramuš Haradinej posle sastanka sa Matisom u Pentagonu.

“Matis je izrazio spremnost i posvećenost američke Vlade da pomogne Kosovu u procesu dijaloga sa Srbijom”, izjavio je Haradinaj.

“Vojska Kosova biće garancija mira u zemlji i regionu, multietnička i spremna da služi pored američke vojske u mirovnim misijama širom sveta”, rekao je Haradinaj na sastanku sa visokim zvaničnicima američkog Ministarstva odbrane.

Haradinaj je obavestio Matisa o svim dostignućima na Kosovu, a posebno o procesu transformacije KBS u vojsku, prensi RTK.

“Naša omladina je imala sreću da uči od najboljih stručnjaka američke vojske. To iskustvo je najbolja osnova koju imamo za transformaciju KBS i Kosovo je spremno za novu fazu”, rekao je Haradinaj, koji je od Matisa zatražio podršku za članstvo Kosova u NATO-u.

 

Izvor: RTS

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."