Haradinaj na sastanku sa američkim senatorom Kotonom

“Na našem putu ka slobodi i nezavisnosti, koji je bio veoma dug i pun patnji, uloga SAD je bila od vitalnog značaja za Kosovo”, rekao je kosovski premijer – Ramuš Haradinaj, na sastanku sa američkim senatorom Tomom Kotonom.

Haradinaj je upoznao senatora Kotona sa prioritetima vlade, sa posebnim naglaskom na jačanje sektora bezbednosti na Kosovu.

“Kosovo je spremno da ima svoju vojsku i spremno da u funkciji mira, bilo gde u svetu bude deo međunarodnih misija na čelu sa Sjedinjenim Američkim Državama. Kosovo će nastaviti da čuva prijateljstvo sa Sjedinjenim Američkim Državama i nikada nećemo zaboraviti ono što su SAD učinile za nas u najtežim vremenima”, rekao je Haradinaj.

Sastanak sa američkim senatorom Tomom Kotonom, je ostvaren u okviru posete premijera Haradinaja Sjedinjenim Američkim Državama.

Izvor: RTK 2

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."