• Početna>
  • Vesti>

Predškolska ustanova “Lane” obeležila slavu i Dan ustanove

Predškolska ustanova “Lane” iz Zvečana je danas obeležila Dan ustanove i slavu, Krstovdan.

Na samom početku, mališani su izveli brojne recitacije u okviru današnjeg praznika, kojim su poželeli dobrodošlicu svima i time pokazali kako se neguju tradicija, kultura i običaji.

Prisutnima se obratila i direktorka predškolske ustanove Zorica Keljanović i zahvalila na velikom interesovanju:

“Prošle godine sam na ovaj dan poželela da u ovoj ustanovi bude više dece i više zaposlenih. Mogu da vam kažem da mi se ta želja ostvarila. Ove godine poželeću isto to ali i veći prostor i nadam se da će mi se ta želja ispuniti. Našoj deci želim da čestitam Dan ustanove, da im poželim zdravlje, da budu bezbrižna i srećna. Da svi zajedno budemo jedna velika porodica” poručila je Keljanović.

Predstavnici lokalne samouprave, direktori javnih institucija su zajedno sa direktorkom i prisutnima prelomili slavski kolač i čestitali Dan ustanove i slavu.

Talentovani mališani su se potrudili da izvedu zanimljiv i raznovrstan program, na čijem se repetoaru našlo mnoštvo plesnih tačaka i folklornih igara, urađenih u različitim muzičkim aranžmanima i izvedenim u živopisnim kostimima.

Obeležavanju su prisustvovali predstavnici lokalne samouprave, predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju, vaspitači iz ostalih predškolskih ustanova sa Kosova, direktori škola i javnih institucija.

   

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još