Popović razgovarao sa ambasadorom Nemačke

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović razgovarao je danas sa ambasadorom Nemačke na Kosovu Kristijanom Heltom o mogućnostima saradnje na određenim projektima.

Tokom razgovora naglašena je potreba pospešivanja ekonomske i svake druge saradnje između opštine Gračanica i Vlade Nemačke, kao i nemačkih organizacija, što će biti prioritet budućih odnosa lokalne samourave sa ambasadom Nemačke u Prištini.

Ambasador Helt je istakao da je Nemačka spremna i zainteresovana da pomogne i da je potrebno definisati oblasti u kojima je to moguće. U tom smislu dogovoren je nastavak komunikacije i održavanje sastanaka između predstavnika opštine Gračanica i ambasade Nemačke.

Predsednik Popović je ambasadora Helta upoznao sa funkcionisanjem opštine i dosadašnjim projektima, ali i sa aktivnostima koje se realizuju u cilju efikasnijeg pružanja usluga i stvaranja boljih uslova života građanima.

Sastanku je prisustvovala i prvi sekretar nemačke ambasade u Prištini Anja Beki.

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."