Očišćeno groblje u Kosovu Polju

Na inicijativu grupe raseljenih Srba iz Kosova Polja i tamošnjeg paroha Nikole u ovom mestu je proteklih dana od rastinja i korova očišćeno pravoslavno groblje.

Predsednik Privremenog organa Opštine Kosovo Polje, institucije koja funkcioniše u sistemu Republike Srbije, Ljubiša Ćirković kaže da je groblje očićeno uz podršku Kancelarije za Kosovo i Meohiju Vlade Srbije.

“Groblje je skoro potpuno zaraslo u korov i travu i većina spomenika se nije ni videla od toga. Na inicijativu grupe raseljenih Srba iz Kosova polja na čelu sa Đorđem Lakušićem i našim sveštenikom Nikolom mi smo angažovali ljude koji su u potpunosti očistili groblje čija je površina dva hektara. Čišćenje je koštalo 150.000 dinara i u tome nam je pomogla Kancelarija za Kosovo i Metohiju”, rekao je Ćirković za NEW-PRESS.

Ćirković kaže da na ovo groblje redovno na zadušnice dolaze raseljeni Srbi, kao i pedesetak Srba koji još uvek žive u Kosovu Polju.

 

Izvor: RTV Kim

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."