“Venac” oduševio publiku u Šilovu

 Povodom početka nove  sezone u Domu kulture u Šilovu, Nacionalni ansambl narodnih igara i pesama Kosova i Metohije „Venac“ izveo je celovečernji koncert.  Posle letnje pauze meštani Kosovskog Pomoravlja imaće priliku da uživaju  u novim kulturnoumetničkim sadržajima.
Spletom narodnih igara i  pesama uz podršku orkestra sa 11 muzičara, Venac je još jednom pokazao svoju veličinu.
U susret novim pozorišnim predstavama, književnih večeri, školskih priredbi i drugih  kulturnih aktivnosti, pre nastupa Venca ukazano je na sve ono što je obeležilo prethodni period. Publici se u narodnoj nošnji predstavila  Kosovka devojka za 2018.godinu, Katarina Stajić iz Gornjeg Makreša.
Svojim glasom prisutne je oduševila Biljana Mirković iz Parteša koja je ove godine  bila proglašena za Kosovku devojku opštine Gnjilane.
Nevena Jovanović, učenica prvog razreda Osnovne škole „Desanka Maksimović“ u Kosovskoj Kamenici koja je osvojila drugo mesto u mlađoj kategoriji na jubilarnoj pedesetoj smotri recitatora u Valjevu, ponovo je svojom recitacijom okupirala pažnju publike.
Mladi trubač Aleksandar Antić koji je obradovao i od sreće rasplakao javnost širom Srbije kada je u Beogradu nastupio sa bendom čuvenog Dejana Petrovića,  zvukom trube razdragao je srca svih prisutnih
Ovim nastupom, posle rekonstrukcije objekta, za šta je sredstva obezbedila Kancelarija za KiM,  počinje nova sezona u šilovačkom Domu kulture u kojoj se najavljuju filmske projekcije za decu i odrasle, koncerti, pozorišne predstave, izložbe slika, književne večeri i drugi sadržaji.
Izvor: RTV Puls

Comments

Pročitaj još