Srpska lista sa predstavnicima Saveta EU o problemima Srba na KiM

Poslanici Srpske liste održali su danas sastanak sa predstavnicima Saveta Evropske unije zaduženim za region Zapadnog Balkana (COWEB).

Na sastanku je bilo reči o problemima Srba na Kosovu i Metohiji, koji  se tiču pre svega poslednjih napada na njihovu imovinu  širom Kosova i  Metohije, kao i nepoštovanja prava na imovinu i povratak raseljenih.

Detaljno je analiziran Briselski sporazum Beograda i Prištine i predočeno da Priština više od pet godina ne želi da ispuni obaveze  koje su preuzeli i formiraju Zajednicu srpskih opština, stoji je u saopštenju Srpske liste.

“Tom prilikom naši poslanici su istakli punu podršku Srpske liste i srpskog naroda predsedniku Aleksandru Vučiću da u dijalogu sa Prištinom pronađe kompromisno rešenje” zaključuje se u saopštenju.

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."