Đurić sa Gasparičem o dijalogu Beograda i Prištine

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa ambasadorom Republike Slovenije u Srbiji Vladimirom Gasparičem i upoznao ga sa tokom dijaloga Beograda i Prištine.

Đurić je odlazećeg slovenačkog ambasadora informisao o naporima Srbije da se dođe do kompromisnog rešenja za Kosovo i Metohiju koje bi i srpskom i albanskom narodu garantovalo stabilnu budućnost i otvorilo šanse za neometani ekonomski razvitak.

Srbija je, kako je istakao, čvrsto opredeljena za mir i rešena da traga za kompromisom, iako Priština često ne pokazuje volju za tim načinom prevazilaženja nesuglasica.

Kompromis u dijalogu Beograda i Prištine je, prema Đurićevim rečima, u interesu mira u čitavom regionu, i sve države u okruženju, uključujući Sloveniju, trebalo bi da podrže napore Beograda.

Direktor Đurić upoznao je ambasora Gaspariča sa serijom napada na Srbe i njihovu imovinu na Kosovu i Metohiji u proteklom periodu, kao i svim nedavnim izjavama zvaničnika privremenih institucija samouprave u Prištini kojima se podriva sam duh dijaloga.

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."