Đurić sa Gasparičem o dijalogu Beograda i Prištine

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa ambasadorom Republike Slovenije u Srbiji Vladimirom Gasparičem i upoznao ga sa tokom dijaloga Beograda i Prištine.

Đurić je odlazećeg slovenačkog ambasadora informisao o naporima Srbije da se dođe do kompromisnog rešenja za Kosovo i Metohiju koje bi i srpskom i albanskom narodu garantovalo stabilnu budućnost i otvorilo šanse za neometani ekonomski razvitak.

Srbija je, kako je istakao, čvrsto opredeljena za mir i rešena da traga za kompromisom, iako Priština često ne pokazuje volju za tim načinom prevazilaženja nesuglasica.

Kompromis u dijalogu Beograda i Prištine je, prema Đurićevim rečima, u interesu mira u čitavom regionu, i sve države u okruženju, uključujući Sloveniju, trebalo bi da podrže napore Beograda.

Direktor Đurić upoznao je ambasora Gaspariča sa serijom napada na Srbe i njihovu imovinu na Kosovu i Metohiji u proteklom periodu, kao i svim nedavnim izjavama zvaničnika privremenih institucija samouprave u Prištini kojima se podriva sam duh dijaloga.

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments