Prištinska delegacija u Njujorku lobira za priznanja i Interpol

Delegacija Prištine u Njujorku, koju čine Hašim Tači, Ramuš Haradinaj i Bedžet Pacoli, sastala se sa predstavnicima Organizacije za islamsku saradnju (OIC) i tražila podršku za nova priznanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova od država članica te organizacje, kao i podršku za članstvo Prištine u Interpolu i drugim međunarodnim organizacijama.

Iako je bilo najavljeno kao mogućnost, u prištinskim medijima danas nema informacija da se delegacija Prištine u Njujorku sastala ili da bi mogla da se sastane sa američkim predsednikom Donaldom Trampom.

Nema informacija ni da su predstavnici Prištine prisustvovali večeri koju je za učesnike Generalne skupštine Saveta bezbednosti prošle noći priredio američki predsednik Donald Tramp.

Kad je reč o OIC, Tači je nakon sastanka rekao da je Organizacija za islamsku saradnju u prošlosti podržala Kosovo u povećanju prepoznatljivosti i članstvu u međunarodnim organizacijama i da očekuje nastavak te podrške.

Tročlana delegacija Prištine u Njujorku je imala još odvojenih sastanaka sa drugim delegacijama, uglavnom islamskih zemalja.

 

Izvor: RTS

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."