• Početna>
  • Vesti>

Mediji: Vučiću poručeno da može “da razvlači s Kosovom”

Beograd — Rešenje kosovskog pitanja neće se izgleda dogoditi ni 2018. ili početkom 2019. uprkos želji međunarodne zajednice, piše “Blic” i dodaje da zapad “popušta”.

Naime, kako saznaje taj list iz diplomatskih izvora, polako jenjava pritisak zapadnih zemalja da se otvoreno pitanje između Srbije i Kosova što pre reši.

Diplomatski izvor iz Brisela kazao je za “Blic” da je Nemačkoj i Francuskoj postalo jasno da rešenja, konačnog, kosovskog pitanja nema ni na vidiku pa je doneta odluka da se više ne insistira toliko na tome da se to pitanje reši do kraja 2018. ili početkom 2019.

Ta poruka je došla do srpskog državnog vrha, a predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću je, prema pisanju tog lista, na više sastanaka rečeno da “može da rasteže s Kosovom još par godina”.

Razlog za povlačenje ranijeg stava leži u tome da, kako se navodi, Priština ne želi da učini nikakav kompromis, dok su Srbija i njen predsednik stava da se rešenje postigne kompromisom.

Takođe, navodi “Blic”, glavni kosovski pregovarač Hašim Tači nema na svom terenu nikakvu podršku za isticanje bilo kakvog rešenja.

 

Izvor Blic/B92

Comments

Pročitaj još