Bojić: Operativni plan daje prve rezultate

“Regionalna Direkcija policije za sever, odlučila je da krene sa sprovođenjem  operativnog plana tj.isključivanja iz saobraćaja neregistrovanih vozila, isključivo zbog bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, jer je u predhodnom periodu dolazilo do saobraćajnih nezgoda sa veoma lošim ishodom i zadobijenim teškim telesnim povredama, gde su učestvovala upravo ta vozila koja su tehnički neispravna i koja duži vremenski period nisu prolazila tehnički pregled”,rekao je gostujući u emisiji Radio Kosovske Mitrovice , šef operative KPS-a za region sever Željko Bojić.

Dodaje da , policija raspolaže informacijama , da se takva vozila koriste i u svrhe taksi -prevoza putnika, pa je to dodatna obaveza i način da izbegnemo eventualne saobraćajne nezgode.

“Ovaj operativni plan se za sada sprovodi bez problema, građani sarađuju, poštuju odluku , a juče u popodnevnim satima konfiskovana su prva tri vozila”,kaže Bojić i naglašava da se plan  sprovodi isključivo protiv neregistrovanih vozila u pokretu, dok se ne uklanjaju vozila koja se nalaze popred puta.Prvog dana spovođenja operativnog plana nije bilo takvih automobila u saobraćaju.

Istakao je odličnu saradnju na lokalnom nivou ra svim opštinskim strukturama i reakoa da su na usluzi građanima 24 sata , kao i oko regulisanja saobraćaja u zonama  gde se izvode radovi na infrastrukturi.

Ovim se  trenutno omogućuje lakše kretanje, pešaka do posla i škole zbog manje gužve, manje opasnosti na ulicama i više prostora na trotoarima, a odgovornost nesavesnih vozača, kao i brojna pitanja za policiju kada je bezbednost u pitanju ostavili smo za neku drugu priliku.

Radio Kosovska Mitrovica

 

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."