Održan prvi fudbalski turnir „Trofej Miloša Krasića“

Protekli vikend bio je u znaku fudbala. Na stadionu u Žitkovcu kod Zvečana,  uspešno je održan prvi turnir koji nosi ime proslavljenog fudbalera iz Kosovske Mitrovice Miloša Krasića.

Skoro  300 dečaka rođenih 2007. godine iz svih krajeva naše zemlje učestvovalo je na turniru koji organizuje mitrovsački  OFK Dif.

 

Mališani i treneri našeg najtrofejnijeg kluba Crvene Zvezde bili su velika atrakcija na turniru , a bile su tu ekipe i  iz Guče, Čačka, Raške, Vrnjačke banje, Leška, Leposavića, Gračanice, Babinog Mosta, Štrpca, Zubinog Potoka, Novog Pazara…

Posle celodnevnog takmičenja, najpre u grupama, a potom u nokaut fazi, najbolju igru i efikasnost pokazali su fudbaleri Crvene Zvezde koji su bez primljenog gola osvojili ovaj turnir. Drugo mesto pripalo je ekipi Kosmet iz Leposavića, a bronzane medalje osvojili su mališani KFK Raška iz Raške. Posle nedovoljne sportske sreće u penal završnici fudbaleri domaćina, OFK DIF, izgubili su najpre borbu za finale, a potom i za treće mesto, ali su u svoje vitrine odneli pehar za fer plej.

Krasić nikada nije zaboravio gde je izveo svoje prve sportske korake. Osim finansijske pomoći, specijalno za ovu priliku, iz Poljske Lehije doputovao je u Kosovsku Mitrovicu i zajedno sa bratom Bojanom i ocem Veljkom čitavog dana bio uz mališane na terenu. Uz stotine slika i autograma, popularni Krasa, ili kako ga u njegovom gradu zovu Džekson, podelio je i mnogo korisnih saveta kako postati dobar fudbaler, ali pre svega dobar čovek. Nije skrivao ni radost što je baš on, iz grada iz kojeg je poteklo mnogo uspešnih sportista i fudbalera, doživeo da jedna ovakva manifestacija ponese njegovo ime.

– Velika mi je čast i zadovoljstvo naći se među izabranima da se ovaj turnir zove po mom imenu, pogotovo kada znamo da je ovaj grad iznedrio dosta uspešnih sportista iz raznih sportova. Zaista sam prezadovoljan kada vidim ovoliko dečice na jednom mestu i vratio sam se u dane kada sam ja pravio prve fudbalske korake. Ono što takođe želim da im poručim je da su svi pobednici – rekao je Krasić.

Da sve protekne u najboljem redu i da se svi osećaju kao kod kuće potrudili su se su čelni ljudi DIF – a.

– Zahvaljujući razumevanju našeg velikog prijatelja i vrhunskog sportiste Miloša Krasića uspeli smo da realizujemo ovu ideju koja odavno tinja u nama. Ovim želimo i da mu se zahvalimo za sva dobročinstva koja čini za naš grad, ali i za naš klub koji je među prvima podržao i kupio komplet dresova za sve generacije – rekao je za „Novosti“ direktor kluba Nemanja Bulatović i dodaje da je želja celog organizacionog tima da turnir opstane i u narednim godinama.

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments