Krivična prijava protiv opštine Zvečan zbog “Sunčane doline”

Kosovsko ministarstvo za okolinu i prostorno planiranje podnelo je krivičnu prijavu protiv opštine Zvečan zbog toga što nije primenila njegov nalog o obustavi radova na izgradnji naselja “Sunčana dolina” koje finansira Vlada Srbije, piše “Gazeta ekspres”.

U tekstu pod nazivom “Srbija nastavlja da gradi ilegalno naselje na severu Kosova”, prištinski list piše da je “Sunčana dolina” jedna od najvećih investicija Srbije na Kosovu i projekat koji treba da naseli više od 1.500 stanovnika iz Srbije na sever Kosova.

Lokalne vlasti u Zvečanu navode da će projekat biti završen do sredine 2018. godine, a prema navodima Kancelarije za KiM, Beograd planira da investira oko 25 miliona evra u taj projekat.

Kosovska vlada, odnosno ministarstvo za okolinu i prostorno planiranje, naložilo je opštini Zvečan da obustavi građevinske radove i zatražilo od lokalnih srpskih vlasti da podnesu dokumentaciju o izgradnji ovog naselja, navodi “Zeri”.

Prema saopštenju iz ministarstva za okolinu, direkcija za urbanizam opštine Zvečan na dan inspekcije nije bila spremna da ponudi dokumentaciju koju je tražio inspektorat ministarstva.

 

Izvor: RTS / Tanjug

 

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."