Krivična prijava protiv opštine Zvečan zbog “Sunčane doline”

Kosovsko ministarstvo za okolinu i prostorno planiranje podnelo je krivičnu prijavu protiv opštine Zvečan zbog toga što nije primenila njegov nalog o obustavi radova na izgradnji naselja “Sunčana dolina” koje finansira Vlada Srbije, piše “Gazeta ekspres”.

U tekstu pod nazivom “Srbija nastavlja da gradi ilegalno naselje na severu Kosova”, prištinski list piše da je “Sunčana dolina” jedna od najvećih investicija Srbije na Kosovu i projekat koji treba da naseli više od 1.500 stanovnika iz Srbije na sever Kosova.

Lokalne vlasti u Zvečanu navode da će projekat biti završen do sredine 2018. godine, a prema navodima Kancelarije za KiM, Beograd planira da investira oko 25 miliona evra u taj projekat.

Kosovska vlada, odnosno ministarstvo za okolinu i prostorno planiranje, naložilo je opštini Zvečan da obustavi građevinske radove i zatražilo od lokalnih srpskih vlasti da podnesu dokumentaciju o izgradnji ovog naselja, navodi “Zeri”.

Prema saopštenju iz ministarstva za okolinu, direkcija za urbanizam opštine Zvečan na dan inspekcije nije bila spremna da ponudi dokumentaciju koju je tražio inspektorat ministarstva.

 

Izvor: RTS / Tanjug

 

Comments