• Početna>
  • Vesti>

Jevtić sa odlazećim Ambasadorom SAD-a na Kosovu Delavijem

Položaj srpske i drugih nevećinskih zajednica, aktuelne političke teme i sumiranje svega što je u proteklom periodu urađeno u saradnji Ministarstva za zajednice i povratak i Ambasade SAD na Kosovu, bile su teme o kojima su danas razgovarali potpredsednik Vlade i ministar za zajednice i povratak u ostavci, Dalibor Jevtić i odlazeći američki ambasador, Greg Delavi.

Konstatovano je da je saradnja ministra Jevtića i Ministarstva na čijem je čelu sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu, bila na veoma zavidnom nivou i istaknuto uverenje da će se sa takvom saradnjom nastaviti.

“Pomoć SAD-a kroz programe USAID-a je od veoma velike koristi za srpsku zajednicu na Kosovu i ova pomoć je i te kako značajna za opstanak srpskog naroda na Kosovu”, istakao je ministar Jevtić.

Jedna od tema sastanka bila je i inicijativa za izmene Zakona o Kosovskim bezbedonosnim snagama gde je ministar Jevtić izneo zabrinutost da se radi o procesu koji je u ovom trenutku nepotreban i može usporiti i uticati na druge važne procese, posebno kada je o dijalogu reč.

Na sastanku je istaknuto da je važno učešće Srba u procesima donošenja odluka koje utiču na život srpskog i drugih naroda koji žive na Kosovu. Jevtić i ambasador Delavi su se saglasili da je dijalog jedini način rešavanja problema u odnosima Srba i Albanaca, i da je važno da svako iz svoje pozicije da doprinos tom procesu kako bi se došlo do rešenja u cilju stabilnosti i mira.

“Izražavam punu zahvalnost za sve ono što ste učinili tokom Vašeg boravka na Kosovu. Ministarstvo za zajednice i povratak će i ubuduće biti maksimalno posvećeno radu koji će biti zasnovan na tome da svi narodi na Kosovu žive bolje”, rekao je ministar Jevtić na kraju sastanka sa Delavijem, koji je održan u Prištini.

 

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još