Babin Most: Opljačkana kuća porodice Vučković

U noći između 22. i 23. septembra obijena je porodična kuća Dejana Vučković u selu Babin Most. Ukradeno je oko 2 hiljade evra, zlato i pričinjena je velika materijalna šteta.

“Na osnovu uviđaja koji je izvršen, utvrđeno je da je nestala određena količina novca, u iznosu od oko 2000 evra i porodični nakit. Radi se na rasvetljavnju ovog slučaja, i verujemo da će policija uzeti stvar u svoje ruke i da će rešiti ovaj slučaj“, rekao je predsednik Privremenog organa Opštine Obilić Nebojša Denić.

Ovo nije prvi slučaj obijanja i pljačkanja na teritoriji opštine Obilić. Ovaj događaj dodatno je povećalo strah meštanima ove opštine, kazao je Denić.

Slučaj je prijavljen policiji Kosova, koja je izvršila uviđaj.

Dejan Vučković u Babinom Mostu živi sa suprugom i dvoje dece.

“Mi smo u subotu neplanirano otišli van Kosova, šurak je dobio ćerku i otišli smo na veselje. Po povratku smo imali šta da vidimo, prozor dečije sobe je bio razbijen, stvari su svuda po kući bili razbacane, nestalo nam je 2000 evra i zlata. Slučaj smo prijavili policiji, šta drugo da vam kažem, katastrofa se desila“, rekao je Vučković.

Pre mesec dana kuća je obijena i Dejanovom komšiji Đorđu Bojkoviću, a po četvrti put je juna meseca ove godine opljačkana i crkva Pokrov Presvete Bogorodice, počinioci nisu pronađeni.

Babin Most je etnički mešovito selo u kojem je pre rata 1999. živelo 1.100 Srba, a sada ih je 750.

Izvor: RTV Kim

Comments