Veselji: Neće biti podele Kosova niti razmene teritorija

Predsednik kosovske Skupštine Kadri Veselji rekao je za nemački javni radio “Deutschlandfunk” da “neće biti nikakve podele Kosova niti razmene teritorija, a još manje Zajednice srpskih opština sa izvršnim ovlašćenjima”.

On je dodao da se “posvećenost Kosova Preševskoj dolini nadovezuje sa poštovanjem prava Albanaca i da oni treba da imaju ista prava koja imaju Srbi na Kosovu, a za koja se Srbija uopšte ne zalaže”.

Kako prenosi nemački radio, ovaj stav Veseljija je u skladu sa stavom nemačke kancelarke Angele Merkel koja se protivi planovima o podeli.

Veselji je dodao da Kosovo teži evropskim integracijama i NATO-u, i da je uloga Nemačke u tom procesu veoma važna.

 

Izvor: Radio Kontakt plus / RTK2

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."