• Početna>
  • Vesti>

Sve Opštine na severu Kosova podržale odluku policije o kontroli uvoznih i neregistrovanih vozila

Rukovodstvo oština na severu Kosova i Metohija (Severna Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić) pružile su danas  punu podršku odluci policijskog regiona Sever da se zabrani upotreba vozila koja ne poseduju registarske tablice niti polisu osiguranja.

Kako je istaknuto u zajedničkom saopštenju  četiri lokalne samouprave, podrška je pružena radi “unapređenja bezbednosti svih učesnika u saobraćaju”.

“Kako ne bi bilo zabune, želimo da vas obavestimo da se ova odluka odnosi isključivo na vozila koja se popularno nazivaju “stranci” tj vozila koja su došla iz uvoza i godinama nisu registrovana ni na koje registarske oznake, i takva učestvuju u saobraćaju ugrožavajući sve učesnike pa i same vlasnike jer nikada nisu podvrgnuta tehničkim pregledima” navodi se u saopštenju.

Predstavnici lokalnih samouprava na kraju naglašavaju da se ova odluka odnosi isključivo na vozila koja ne poseduju neophodnu dokumentaciju, dok će vozila koja poseduju registarske oznake  nesmetano, kao i do sada moći  da saobraćaju.

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još