Skot: Podržavam napore Vučića u rešavanju pitanja Kosova

Ambasador SAD u Srbiji Kajli Skot rekao je da podržava napore predsednika Srbije Aleksandra Vučića u rešavanju pitanja Kosova.

“Želim da ga ohrabrim u tome, kao i lidera Kosova da dođu do rešenja. Naša pozicija je da dajemo prostor koliki možemo, i da je rešenje najbolje da dođe sa ovog područja. Ne možemo mi iz vana da kažemo šta i kako treba da bude. Dogovor treba da se ovde postigne jer samo takav će biti trajan i doprineti stabilnosti. Znači, dogovor treba da bude od lidera ovog regiona”, rekao je ambasador Skot za Glas zapadne Srbije.

On je dodao da SAD nemaju ništa protiv da Srbija razvija svoje odnose sa Rusijom i Kinom, ali da žele i dobre odnose sa Amerikom.

Skot je izjavu dao na Galovića polju u Pranjanima, gde je juče obeležena 74. godišnjica misije “Halijard”, tokom koje su u Drugom svetskom ratu meštani ovog kraja spasli više od 500 američkih pilota.

 

Izvor: Radio Kontakt plus / Tanjug

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."