• Početna>
  • Vesti>

Policija od sutra oduzima neregistrovana i tehnički neispravna vozila

Neregistrovana vozila i vozila iz uvoza koja nemaju potrebnu dokumentaciju će od sutra (ponedeljak 24. septembar)  biti isključivana iz saobraćaja, a protiv vlasnika će biti preduzete zakonom propisane mere, saopšteno je iz Regionalne direkcije policije Mitrovica Sever.

Kako stoji u saopštenju dostavljenom našoj redakciji, takva vozila biće konfiskovana, a svi slučajevi će se procesuirani.

Ova odluka biće sprovedena na području sve četiri opštine na severu Kosova.

Kako je saopšteno iz policije, ovakva vozila, čiju tehničku ispravnost ne garantuju potrebna dokumenta, koriste se i za prevoz putnika, što ugrožava bezbednost svih građana.

“Od dana 24.09.2018. godine od strane policijskih službenika regiona Mitrovica Sever biće preduzete policijske mere u svim opštinama na području regiona na pojačanoj kontroli vozila uvezenih iz inostranstva, kao i svih drugih vozila koja nemaju potrebnu dokumentaciju ili nisu registrovana. Na osnovu operativnog plana Regionalne direkcije policije, takva vozila biće isključena iz saobraćaja  a prema licima će biti preduzete i zakonske mere u smislu konfiskovanja vozila i procesuiranja slučajeva” navodi se u saopštenju.

Iz policije dalje napominju da će istovremeno  od vozača biti zahtevano da kao učesnici u saobraćaju, poseduju neophodnu dokumentaciju – vozačku dozvolu, polisa osiguranje itd. Takođe, biće vršena i pojačana kontrola vozačevih upravljačkih sposobnosti tj. da li je lice pod dejstvom alkohola ili psihoaktivnih supstanci.

“Poštovani građani, ove policijske mere su neophodne  i preduzimaju se  pre svega radi veće bezbednosti gradjana, posebno dece, smanjenja broja saobraćajnih nezgoda, a sve u cilju povećanja bezbednosti svih učesnika u saobraćaju”  stoji na kraju saopštenja.

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još