• Početna>
  • Vesti>

Održan prvi fudbalski turnir “Trofej Miloša Krasića”

Praznik fudbala za ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svetu organizovali su juče, na stadionu u Žitkovcu kod Zvečana, rukovodstvo i članovi OFK DIF iz Kosovske Mitrovice koji su u čast svog sugrađanina i velikog sportiste i čoveka Miloša Krasića okupili blizu 300 dečaka rođenih 2007. godine iz svih krajeva naše zemlje.

Među prvima od 16 prijavljenih ekipa, u podeljeni grad na Ibru stigli su mališani i treneri našeg najtrofejnijeg kluba Crvene Zvezde, a učešće na ovoj sportskoj manifestaciji uzeli su i njihovi vršnjaci iz Guče, Čačka, Raške, Vrnjačke banje, Leška, Leposavića, Gračanice, Babinog Mosta, Štrpca, Zubinog Potoka, Novog Pazara…

Posle celodnevnog takmičenja, najpre u grupama, a potom u nokaut fazi, najbolju igru i efikasnost pokazali su fudbaleri Crvene Zvezde koji su bez primljenog gola osvojili ovaj turnir.

Drugo mesto pripalo je ekipi Kosmet iz Leposavića, a bronzane medalje osvojili su mališani KFK Raška iz Raške.

Posle nedovoljne sportske sreće u penal završnici fudbaleri domaćina, OFK DIF, izgubili su najpre borbu za finale, a potom i za treće mesto, ali su u svoje vitrine odneli pehar za fer plej.

Da ima veliko srce i da nikada ne zaboravlja svoj rodni grad, ljude koji su ga naučili prvim fudbalskim koracima i svoje drugove iz detinjstva, Miloš Krasić je pokazao je i ovog puta.

Osim finansijske pomoći, specijalno za ovu priliku, iz Poljske Lehije doputovao je u Kosovsku Mitrovicu i zajedno sa bratom Bojanom i ocem Veljkom čitavog dana bio uz mališane na terenu.

Uz stotine slika i autograma, popularni Krasa, ili kako ga u njegovom gradu zovu Džekson, podelio je i mnogo korisnih saveta kako postati dobar fudbaler, ali pre svega dobar čovek.

Nije skrivao ni radost što je baš on, iz grada iz kojeg je poteklo mnogo uspešnih sportista i fudbalera, doživeo da jedna ovakva manifestacija ponese njegovo ime.

“ Velika mi je čast i zadovoljstvo naći se među izabranima da se ovaj turnir zove po mom imenu, pogotovo kada znamo da je ovaj grad iznedrio dosta uspešnih sportista iz raznih sportova. Zaista sam prezadovoljan kada vidim ovoliko dečice na jednom mestu i vratio sam se u dane kada sam ja pravio prve fudbalske korake. Ono što takođe želim da im poručim je da su svi pobednici “ – rekao je Krasić.

Da sve protekne u najboljem redu i da se svi osećaju kao kod kuće potrudili su se su čelni ljudi DIF – a.

“ Zahvaljujući razumevanju našeg velikog prijatelja i vrhunskog sportiste Miloša Krasića uspeli smo da realizujemo ovu ideju koja odavno tinja u nama. Ovim želimo i da mu se zahvalimo za sva dobročinstva koja čini za naš grad, ali i za naš klub koji je među prvima podržao i kupio komplet dresova za sve generacije – rekao je za „Novosti“ direktor kluba Nemanja Bulatović.

Želja organizatora je da ova sportska manifestacija postane tradiocionalna,a u prilog tome ide i to što su pobednici, osim pehara za osvojeno prvo mesto, poneli i prelazni pehar, nalik onom namenjen osvajačima Lige šampiona.

 

 

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još