Haradinaj na sastanku u Njujorku

Kosovski premijer  Ramuš Haradinaj otputovao je danas u SAD, gde će se, kako se najavljuje, sastati sa visokim američkim zvaničnicima.

U okviru posete Njujorku, Haradinaj će se sastati sa liderima i predstavnicima zemalja koje će učestvovati u radu Generalne skupštine UN i zatražiti njihovu podršku da Kosovo bude ravnopravan deo međunarodne zajednice.

“Kosovo je odlučno da dokaže svoju sposobnost da doprinese miru i napretku na globalnom nivou”, rekao je  Haradinaj.

Tokom posete SAD,  Haradinaj će boraviti i u Vašingtonu gde će se kako očekuje, sastati sa senatorima i kongresmenima.

Očekuje se da tema razgovora bude produbljivanje saradnje i partnerstva između Kosova i SAD.

“Amerika je strateški partner Kosova i dosadašnje odnose ćemo nastaviti da razvijamo”, rekao je Haradinaj.

Haradinaj će se sastati i sa albanskom zajednicom u Americi “koja je u prošlosti igrala važnu ulogu u internacionalizaciji kosovskog pitanja, kao i u procesima koji se trenutno odvijaju na Kosovu”.

 

Izvor: Radio Kontakt plus

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."