Bušati: Albanija podržava dijalog Beograda i Prištine

Albanija bezrezervno podržava “dobro uspostavljen” dijalog Beograda i Prištine, izjavio je albanski ministar spoljnih poslova Ditmir Bušati.

“Bezrezervno podržavamo dijalog između Kosova i Srbije. Mislimo da proces normalizacije treba da normalizuje ove odnose i donese uzajamno priznanje, a kroz ovaj proces neophodno je izgraditi unutrašnji konsenzus na Kosovu”, rekao je on u intervjuu za emisiju “Jeta ne Kosove”.

Bušati kaže da će Albanija podržati dobro postavljenu platformu za dijalog i dodao da Albanija i Kosovo imaju “međusobnu komunikaciju i interakciju” kada je reč o dijalogu Beograda i Prištine, prenosi portal “Priština insajt”.

“Nije fer da se od Tirane traži da zauzme poziciju o razgovorima koji nisu pretvoreni u platformu ili dobro formulisane ideje”, rekao je on.

Na pitanje o ideji “razmene severa Mitrovice za Preševsku dolinu”, Bušati tvrdi da nikad nije čuo za ideju “secesije” te teritorije.

 

 

Izvor: Radio Kontakt plus / Tanjug

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."