U Donjoj Budrigi rešen problem poplava

Postavljanjem betonskih cevi i prokopavanjem puta u Donjoj Budrigi, opština Parteš, rešen je problem poplava koje su već nekoliko godina usled jakih padavina meštanima nanosile ogromnu štetu.

Na zahtev građana prokopan je put i postavljene su cevi u dužini od 240 metara nedaleko od centra sela, čime je opština Parteš rešila problem atmosferskih voda. Više od pet godina, usled jakih kiša, domaćinstva i obradivo zemljište u ovm delu Donje Budrige bili su stalno pod vodom.

“Ovde nije postojao ravan put, već uvala i sva voda iz postojećih potoka iz sela slivala se ovde i pravila probleme tako što je poplavljivala pojedina domaćinstva,“ rekao je za RTV Puls  direktor Odeljenja za zdravstvo i socijalnu zaštitu opštine Parteš Božidar Trajković.

I pored toga što nisu hteli pred kamere, u neformalnom razgovoru meštani Donje Budrige su istakli da su zadovoljni što je ovaj problem konačno rešen. Kako kažu, osim regulisanja kišnice dobili su i novi šljunčani put.

Inače, na drugom kraju sela postoji sličan problem. Od poslednjih kuća prema Cernici zatrpan je kanal, pa usled jakih kiša voda ne protiče, već se izliva u dvorišta i glavnu ulicu i otežava saobraćaj.

U opštini Parteš najavljuju još infrastrukturnih projekata do kraja godine. U sva tri sela ove opštine radiće se na uređenju i poboljšanju javnih površina.

Do kraja godine radiće se na izgradnji pešačkih staza, asfaltiranju i osvetljavanju pojedinih ulica i popravljanju postojeće kanalizacione mreže.

Novac za regulisanje atmosferskih voda i postavljanje betonsko-armiranih cevi obezbedila je opština. Vrednost projekta je oko 17.000 evra.

 

Izvor: RTV Puls

Comments

Pročitaj još