• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Ja da sam to rekao SB UN bi zasedao četiri puta

Beograd — Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su se jednom pokazali dvostruki aršini i licemerje jer niko ne reaguje na izjave iz Prištine.

Vučić je, povodom izjave kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da neće biti granica između Kosova i Albanije i da ako bude promena granica biće ponovo potrebne “vojničke čizme“, izjavio da da je on izgovorio tako nešto, do sada bi “Savet bezbednosti UN četiri puta zasedao“.

“To govori o nekoliko stvari, stalnoj zameni teza, o licemerju, dvostrukim aršinima, ali moramo da se priviknemo na takve uslove jer nikada oni koji su stvarali takozvanu nezavisnu državu Kosovo neće priznati da su pogrešili“, naveo je Vučić.

Kako je rekao, kada je u pitanju situacija oko Kosova, “želi da rizikuje zbog budućnosti Srbije“.

“Kada neko skupi hrabrosti i kaže da nije sve albansko, a da nije sve ni srpsko, da želi kompromis, dobije kritike. Nema problema, evo vam ljudi, vidim rešili ste kosovski problem. Lično mi je važno da u istoriju uđe da smo u jednom trenutku mogli da imamo nešto na KiM“, rekao je Vučić.

Povodom izjave Sema Fabricija, šefa delegacije EU u Srbiji, da EU neće komentarisati svačije izjave ponaosob, Vučić kaže da veoma poštuje Fabricija i EU, ali da je “reagovala na falsifikat govora iz Kosovske Mitrovice“.

“Svako ko je normalan razumeo je ono što sam govorio, na to su reagovali, a ne reaguju na ujedinjenje Kosova i Albanije“, dodao je Vučić.

Nije, kazao je, zainteresovan da u Brisel ide da bi mu rekli da mora da prizna nezavisno Kosovo i da, ako to učini, biće svetski lider, biće cenjen…

“Ne zanima me da budem svetski lider, želim da uradim nešto za Srbiju i moj narod. Ne želim da me smenjuju kao što su smenjivali neke druge. Hiljadu puta ponavljam, ja iz ove zemlje, ni ja ni moja deca, a troje ih je, ne idemo. Nameravam da u ovoj zemlji, ako me zdravlje posluži, ostarim”, rekao je predsednik Vučić novinarima, nakon obilaska unutrašnjih radova u Dečjoj klinici u Tiršovoj.

Upitan da kaže kada će dijalog sa Prištinom biti nastavljen s obzirom na to da je, kako je glasilo pitanje, direktor Kancelarije za KiM juče rekao da ga Brisel neće skorije videti, odnosno da će morati da sačekaju da ga vide, Vučić je rekao da u Briselu mogu da vide kada god hoće, ali da prethodno moraju da mu kažu šta dalje i da li je rešenje da Srbije ne dobije ništa i da bude ponižena, a da Albanci dobiju sve.

Izvor B92

Comments

Pročitaj još