• Početna>
  • Vesti>

Svetom liturgijom počela proslava Dana opštine Gračanica

Obeležavanje Dana opštine Gračanica počelo je Svetom liturgijom u manastiru Gračanica, koju je služio arhimandrit Ilarion uz sasluženje sveštenstva i monaštva eparhije.

Praznik Rođenje presvete Bogorodice u narodu poznatiji kao Mala Gospojina od 2015. godine, kada je ova odluka usvojena na skupštini opštine Gračanica, slavi se kao Dan opštine.

Predsednik opštine Srđan Popović čestitao je građanima praznik i zahvalio svim institucijama na angažovanju tokom obeležavanja Dana opštine.

“Na organizovanju proslave Dana opštine bile angažovane mnoge institucije, kojima sam veoma zahvalan i mogu da kažem da su bile na visini zadatka. Zadovoljan sam kako protiče obeležavanje i verujem da ćemo zajedničkim radom i saradnjom još mnogo godina slaviti ovaj dan”, kazao je Popović.

Već drugu godinu za redom gradonačelnik Novog Sada Bogdan Laban sa svojim saradnicima prisustvuje proslavi Dana opštine.

“Subotica je bratski grad opštine Gračanica i čast mi je što sam i danas deo ove svečanosti. Predsednik vaše opštine Srđan Popović prvog septembra svojom posetom upriličio je proslavu Dana našeg grada tako evo i nas danas ovde sa vama. Velika je čast biti na ovom svetom mestu na ovoj slavi i na obeležavanju Dana opštine Gračanica” , istakao je Laban i poručio da svi zajedno treba da radimo i gradimo kako bi se lakše izborili sa izazovima.

Republika Srpska je i danas kao i uvek do sada uz srpski narod na Kosovu i Metohiji, poručio je Milorad Arlov, predsednik Odbora za pomoć Srbima na KiM iz Republike Srpske.

Nakon liturgije, kojoj su pored velikog broja meštana prisustvovali i brojni gosti opštine Gračanica, krenula je litija ulicama Gračanice, a potom je presečen i slavski kolač.

Obeležavanje Dana opštine Gračanica, nakon brojnih kulturni i sportskih dešavanja, biće završeno večeras Svečanom akademijom u Domu kulture.

 

Izvor: Radio Gračanica

Comments

Pročitaj još