Nemački vojnici KFOR-a napuštaju Prizren

Komandant nemačkog kontingenta KFOR-a, potpukovnik dr. Erik Oferman juče je u kampu Prizren organizovao informativni susret povodom predstojećeg povlačenja nemačkih vojnika iz Prizrena.

U okviru obilaska kampa i zajedničkog brifinga gosti su se bliže upoznali sa nemačkim kampom i njegovom infrastrukturom. Predstavnici Vladine Organizacije Nemačke pružili su gostima dublji uvid u budućim planovima za ovaj kamp, naime, nakon 2019 godine planira se osnivanje „Parka za Inovacije i Obuku“.

Nemački kontingent KFOR-a će uskoro službeno napustiti Prizrena i do kraja godine se preseliti u Prištini. Tamo će nemački vojnici i dalje pružiti svoj doprinos za mirno i sigurno okruženje na Kosovu. U okviru jedinice NALT, NATO ekipe za Nadgledanje i Savetovanje KBS-a, nemački vojnici će podržavati Kosovske Bezbednosne Snage u daljem razvoju, u unutrašnjim procesima i u saradnji sa civilnim organima.

Komandant nemačkog kontingenta KFOR-a, dr. Erik Oferman zahvalio se kosovskim žiteljima u ime svih nemačkih vojnika, koji su sluzili u Prizrenu već od 1999 godine.

On je pri tom podvlačio ljubazno gostoprimstvo, izvrsnu saradnju i iskrenu podršku građana.

„Mi smo ponosni na uspehe, koje smo postigli u uskoj saradnji sa narodom ovoga kraja“, rekao je komandant nemačkog kontingenta KFOR-a. „Grad Prizren će ostati u sećanju nemačkih vojnika kao najljepša uspomena“. Želim vam sve najbolje za vašu dalju budućnost“, rekao je toga dana potpukovnik dr. Erik Oferman.

Izvor:  TV Most

Comments

Pročitaj još