Krađa krava u Boscu kod Kamenice

Nepoznati počinioci ukrali su sinoć dve krave porodicama Svete Stojanovića i Miodraga Stojkovića u selu Bosce, nadomak Kamenice. Kako RTV Puls saznaje, lopovi su pokušali krađu još pet grla i to na dva mesta u istom selu, ali su bili primećeni od strane komšija i prinuđeni da pobegnu sa lica mesta.

„Nešto posle ponoći primetili smo da nam nema jedne krave u štali i pretpostavili smo da je reč o krađi. Srećom, nisu uspeli da nam ukradu i drugu kravu jer je steona i svaki čas treba da se oteli. Te dve krave hranile su osmoro naših ukućana“, kaže Sveta Stojanović, čija porodica isključivo živi od prodaje mleka i sira.

Istu sudbinu doživeo je Miodrag Stojković rodom iz kameničkog sela Ferićeja, koji u Boscu živi kao podstanar, plaćajući stanarinu od 150 evra.

„Bila je duboka noć kada sam primetio da u štali nema dve krave. Jednu su lopovi uspeli da odvedu, dok je druga ostala u selu“, kaže Stojković, interno raseljeno lice koje u teškom siromaštvu živi sa obolelom suprugom i ćerkom.

Krađa je pokušana i u domaćinstvima Ranka Stojanovića i Bojana Joksimovića, ali su meštani primetili lopove posle čega su se dali u bekstvo.

Policija je došla na uviđaj tek popodne iako je, kako tvrde oštećeni, od noćas više puta bila obaveštena.

Iyvor> RTV Puls

 

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."