Vučić: A kakve veze Izetbegović ima sa Kosovom?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovorio je na kritike bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića.

Vučić je upitao kakve veze Izetbegović ima sa Kosovom i Metohijom.

Izetbegović je u intervjuu za portal “Klix.ba” rekao da Vučić “govori da je za mir, a naoružava se”. Takođe misli da je Vučić “u procepu” i da pokušava da “jakim rečima zadovolji i smiri radikalni deo srpske javnosti, pre nego što povuče neke poteze u odnosu na Kosovo, koji bi mogli da izazovu otpor i eventualnu pobudu”.

“Pažljivo sam sve pročitao i može li neko da mi kaže kakve on veze ima sa Kosovom i Metohijom. To je direktno mešanje u unutrašnje stvari jedne zemlje. Srbija nikome nije pretnja, želimo najbolje odnose sa Bošnjacima. Njima ostalo 15 dana do izbora i onda da dobiju poene ako neko izgovori neko nešto loše protiv mene. Ja kad govorim o BiH, govorim o dejtonskoj BiH, poštovanju njenog teritorijalnog integriteta i teritorijalnog integriteta Republike Srpske”, rekao je on.

 

Izvor: Radio Kontakt plus / B92

Foto: Tanjug

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."