N. Sovrlić: Pisci sa KiM večeras na Međunarodnim susretima pisaca u Beogradu

Književno društvo Kosova i Metohije i ove godine  na poziv Udruženja književnika Srbije, otvara manifestaciju „Međunarodni susreti pisaca“ u Beogradu , u Francuskoj 7 gde će se održati Književno veče Kosova i Metohije.

Predsednik Književnog društva Kosova i Metohije Novica Sovrlić kaže za Radio Kosovsku Mitrovicu da  se Društvo trudi da uprkos teškoj situaciji u kulturi, isprati sve domaće književne tokove – i u smislu učestvovanja na važnim kulturnim manifestacijama i u domenu izdavačke delatnosti.

„Važno je napomenuti da su pisci sa Kosova i Metohije pozvani da učestvuju na ovom događaju  o svom trošku . Naša je dužnost da se pojavimo tamo na večeri pisaca Kosova i Metohije. Biće tamo prisutni i pisci koji od 1999. godine žive i pišu na teritoriji centralne Srbije, ali je nasušna naša potreba da se tamo pojavi neko autentičan, ko je ostao i stvara na ovom prostoru“  kaže Sovrlić.

Prema njegovim rečima u Beogradu će večeras biti tri pisaca sa Kosova i Metohije.

Sovrlić najavljuje da će Književno društvo Kosova i Metohije i ove godine učestvovati na predstojećem Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu i to sa deset novih naslova.

„Za poslednje četiri godine, odštampali smo 44 knjige, a to je u ovim uslovima i više nego dovoljno“ kaže predsednik Društva književnika Kosova i Metohije i dodaje da ih to svrstava u red najvećih izdavača na ovom području.

Ove godine, kako Sovrlić napominje, akcenat je stavljen na mlade stvaraoce koji nisu stariji od 17 godina . Na beogradskom Sajmu  promociju knjige će imati Darija Mašković iz Kosovske Mitrovice, Vuk Pantović iz Zvečana i Orlović Tamara iz Zubinog Potoka.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."