• Početna>
  • Vesti>

Dom kulture “Gračanica” organizuje izložbu slika Divne Mladenović

U organizaciji Doma kulture “Gračanica”, u petak, 21. septembra ljubitelji likovne umetnosti imaće priliku da pogledaju izložbu slika Divne Mladenović iz Prištine koja živi i radi u Beogradu.

“Iako psiholog po struci, Divna Mladenović je u svet likovne umetnosti i slikarstva stupila hrabro i angaživano, iskazujući svojim slikama uspomene, sećanja i životna iskustva iz otetog zavičaja. Inspiraciju i unutrašnji podsticaj za svoje radove nalazi u pejzažima, kulturnom i umetničkom nasleđu rodnog kraja. Na slikama se ređaju predeli, crkve, događaji, uspomene, slutnje…” kazao je istoričar umetnosti Nebojša Jevtić.

Otvaranje izložbe je u petak, 21. septembra 2018. od 19:30 časova u Galeriji Doma kulture “Gračanica” i organizovano je u sklopu obeležavanja Dana opštine Gračanica.

Nakon otvaranja izložbe sledi Svečana akademija na kojoj učestvuju hor Prizrenske bogoslovije “Sveti Kirilo i Metodije”, glumci Narodnog pozorišta Priština, učenici Muzičke škole “Stevan Stojanović Mokranjac”, Ansambl “Venac”.

Pokrovitelj manifestacije je Opština Gračanica.

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

 

 

 

 

Comments

Pročitaj još