Dačić: Rešenje za pitanje KiM nije na stolu

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da rešenje za pitanje Kosova i Metohije nije na stolu i njega treba strpljivo tražiti.

“Ideja koja je izneta o razgraničenju je opcija koju je Aleksandar Vučić javno istakao i tek treba da bude predmet razgovora, jer objektivno razgovori nisu odmakli u smislu konkretizacije već su se iznosile ideje i opcije”, rekao je Dačić.

“Ne treba spominjati Pandorinu kutiju, koja je otvorena priznanjem Kosova i ne pije vodu”, naglasio je Dačić.

Eventualnim sporazumom ne bi se otvarala Pandorina kutija, kaže Dačić, jer bi takav predlog bio podržan od Srba, Albanaca i međunarodne zajednice.

“Mi želimo da se okrenemo pozitivnoj agendi i da se otklone bezbednosni problemi u regionu, da se prekinu sukobi i otvori nova stranica u našim odnosima”, predočio je Dačić.

 

Izvor: Radio Kontakt plus / Tanjug

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."