• Početna>
  • Vesti>

Kurti najavio proteste protiv “opasne igre” Hašima Tačija

Predsednik pokreta “Samoopredeljenje” Aljbin Kurti najavio je proteste u Prištini 29. septembra, protiv “opasne igre” Hašima Tačija. Istakao je da “narod Kosova neće biti podvrgnut čoveku kao što je predsednik Hašim Tači”.

Kurti je na konferenciji za novinare rekao da su protesti neophodni, jer prema njegovom mišljenju, “Tači obmanjuje (Albance) Preševske doline, da se mogu ujediniti s Kosovom i da igra opasnu igru, tako što će zameniti Nemačku sa Rusijom, u spoljnoj politici Kosova”.

“Ne samo da nismo verovali, već to je veliki trik. Ne dozvoljavamo podelu Kosova. Mi poštujemo princip pravnog reciprociteta i prihvatamo i volimo referendum iz 1992. godine u dolini, ali ne samo tekst, već i kontekst. Ovaj predsednik je govorio o bolnom kompromisu. Već godinama vara građane Kosova, a sada vara i one na ‘istočnom Kosovu’ “, rekao je Kurti.

Potvrdio je da su iz pokreta “Samoopredeljenje” više puta komunicirali sa Demokratskim savezom Kosova o zajedničkom protestu, ali da je u toj stranci video više interesovanja, nego spremnost za protest.

 

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još