• Početna>
  • Vesti>

Mesne zajednice u Zvečanu u oktobru biraju seoske lidere

Na drugom vanrednom zasedanju  Skupštine Opštine Zvečan odbornici su danas  rasopravljali  o organizaciji javnih debata u vezi izbora  seoskih lidera za svih devet mesnih zajednica na teritoriji Opštine  Zvečan.

Utvrđeno je da su debate u pojedinim mesnim zajednicama već održane, za neke je danas utvrđeno mesto i vreme održavanja dok  će se o nekima raspraljati na sledećem zasedanju SO Zvečan.

„ Ova rasprava će u Banjskoj biti održana 3. oktobra  u OŠ Banović Strahinja  od 18h, u Srbovcu 4. oktobra  na sportskom terenu u 18h, u Grabovcu  će se održati 5. oktobra u osnovnoj školi od 18h,  Žerovnica  9. oktobar od 18h u osnovnoj školi  i u Žitkovcu 10. oktobra u 18h u restoranu kod Menta“ kaže predsedavajuća SO Zvečan  Biljana Jaredić .

Ona objašnjava da je  seoski lider  deo mehanizma izvršne vlasti, za razliku od odbornika koji su zakonodavno telo.

Iako ova  pozicija nosi odgovornost, ipak neće biti plaćena. Od lidera se očekuje da poziciju koristi isključivo za dobrobit zajednice čiji je i on deo.

„Narod to često meša. Oni su na čelu lokalnih odbora koji su formirani u svakoj mesnoj zajednici i deo su izvršne vlasti. Oni pomažu gradonačelniku u njegovom poslu a biraju se kako bi problemi stanovništva bili brže prepoznati i rešeni“ kaže Jaredić.

Na današnjoj sednici, šestomesečni izveštaj o radu podneo je gradonačelnik Zvečana Vučina Janković.

U izveštaju je bilo reči pre svega o projektima koji su u toku i o utrošenim sredstvima u periodu od početka godine  do kraja juna meseca.

„Jedan od najvažnijih projekata u tom periodu je asfaltiranje puta u Banovom Dolu tzv. Belog puta i više projekata u Korilju i u centru Zvečana. Novac se troši očekivanom dinamikom i  zasad ga ima dovoljno“ rekao je Janković i dodao da završetak svih započetih projekata očekuje do kraja godine.

Na današnjoj sednici raspravljalo se i o izgradnji mosta u Valaču, a bilo je reči i o eventualnom uvođenju  dodatne autobuske linije od ovog sela do centra Zvečana.

Comments

Pročitaj još