Ukraden traktor Srbinu iz Belog Polja kod Istoka

Srbinu povratniku Momiru Brajkoviću iz Belog Polja, u opštini Istok, ukraden je traktor, što je još jedan u nizu napada na imovinu Srba povratnika u Metohiji.

Nepoznati počinioci ukrali su prošle noći taj traktor a Brajković je krađu odmah prijavio policiji koja je izašla na uviđaj i istraga je u toku.

Brajković živi od poljoprivrede, bez osnovnih uslova za život. “Živim sam, bez vode, bez posla, živim od poljoprivrede” izjavio je Brajković za Radio Bravo iz Osojana.

Ovo je drugi put da nepoznati počinioci kradu ovaj traktor. Prvi put su pokušali prošle godine, ali je traktor pronađen na putu. “Krali su mi više puta alat, pšenicu, drva i traktor su mi već jednom krali, prošle godine” rekao je Brajković.

Ovo je samo jedan u nizu slučaja krađe srpske imovine u Metohiji poslednjih par godina. Podsećamo, nijedan slučaj krađe i napada na imovinu Srba nikada nije rešen.

U mešovitom selu Belo Polje do sukoba 1999. godine živelo je oko 150 Srba i isto toliko Albanaca. Nažalost, Momir Brajković je sada jedan od trojice Srba koji žive u ovom Selu.

 

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još