Ambasada SAD: Nismo konsultovani oko vojske Kosova

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Prištini saopštila je da nije bila konsultovana o vremenu objave današnje odluke Vlade Kosova o usvajanju zakonodavstva za tranziciju Bezbednosnih snaga Kosova u Oružane snage.

“Sjedinjene Države su oduvek podržavale suvereno pravo Kosova na vojsku i blisko sarađivale sa Kosovom o tome kako to postići. Savetovali smo na oprezan pristup koji drži Kosovo u dogovoru sa našim NATO saveznicima po ovom važnom pitanju. Nismo bili konsultovani o vremenu ove objave i moraćemo da analiziramo nacrte zakona kako bi razumeli njihovu svrhu i efekat” piše u saopštenju Ambasade SAD u Prištini.

Dodaje se da su napori ambasade poslednjih nedelja fokusirani na izgradnju unutrašnjeg konsenzusa o važnom dijalogu sa Srbijom.

“Poslednjih nekoliko sedmica fokusirali smo naše napore na izgradnju unutrašnjeg konsenzusa o važnom dijalogu sa Srbijom. Nastavljamo da verujemo da je normalizacija između Kosova i Srbije najvažniji korak za napredak u bliskoj budućnosti” zaključuje se u saopštenju.

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još