Voda u Kosovskoj Mitrovici i dalje nije za piće

Zbog nedovoljne koncentracije rezidualnog hlora, voda iz gradskog vodovoda i dalje nije ispravna za piće  i preporučuje se da se koristi samo za tehničku upotrebu, potvrdila je za Radio Kosovsku Mitrovicu specijalista higijene u Zavodu za javno zdravlje Kosovska Mitrovica dr Ljiljana Anđelković.

“Mi na svakih pola sata kontrolišemo količinu hlora koji je neophodan da bi voda bila bezbedna za upotrebu.  Kontrolisaćemo kontinuirano kvalitet vode a građanstvo će redovno biti informisano o tome da li sme da koristi vodu za piče ili ne” rekla je dr Anđelković.

Kako smo ranije saznali od  direktora JP “Vodovod Ibar” Miodrag Ralića, iz tog razloga jutros je prekinut dotok vode, kako građani ne bi konzumirali vodu.

Ralić kaže da je analizama Zavoda za javno zdravlje jutros, utvrđeno da ne sadrži hlor.

 

 

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."