Veselji: Gazivode pripadaju Kosovu

Predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji izjavio je danas da Gazivode pripadaju Kosovu i da je integritet Kosova nepovrediv.

“Gazivode pripadaju Kosovu, suverenitet Kosova je nepovrediv. Mi nemamo nikakve teritorijalne pretenzije ni prema kome. Postupaćemo u skladu sa dobrosusedskim odnosima. Istovremeno nastavljamo saradnju sa našim partnerima SAD, Velikom Britanijom i naročito Evropskom unijom, jer je to naš dom” –  poručio je Veselji.

Šef Parlamentarne grupe Demokratskog Saveza Kosova Avdulah Hoti, koji je boravio u južnom delu Mitrovice, rekao je da Kosovo nikada neće odustati od severnog dela teritorije.

“Imam na umu da smo u delu Kosova gde se s druge strane mosta i dalje ne poštuje suverenitet Kosova. Imamo problem sa bezbednošću i zaštitom građana koji žive u ovom delu, ali mi nikada ne treba da odustanemo od tog dela Kosova”, rekao je Hoti na debati sa građanima Južne Mitrovice.

 

Izvor: RTK2, Kontakt Plus

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."